Pošiljke in Vračila

Paketi so na splošno odposlani v roku 1 do 2 delovna dni po prejemu naročila in so dobavljeni preko naših pogodbenih partnerjev. Pristojbine pošiljanja vključujejo pristojbine za obdelavo in pakiranje, kot tudi stroške poštnine. Pristojbine so določene, ker so prevozni stroški razlikujejo glede na skupno težo pošiljke. Svetujemo vam, da zberete svoje izdelke v enem naročilu.

Za naročila materiala s težo do 5 kg je cena dostave 3,00€ + DDV. Za teže paketov nad 5 kg zaračunavamo poštnino po ceniku Pošte Slovenije s 20% popustom. Za naročila materiala nad 20,00€, stroške provizije za plačilo položnice ob prevzemu krije pošiljatelj, torej naše podjetje! Vi kot kupec nimate dodatnih stroškov, plačate samo znesek, ki vam je bil obračunan.

Dostavo izvaja naš pogodbeni partner. Dostava se izvaja do vrat objekta. Cene so veljavne na ozemlju Slovenije.

Cenik dostav Pošte Slovenije je dostopen na spletni strani http://www.posta.si. Material lahko prevzamete tudi na lokaciji našega skladišča. V tem primeru se dostava ne obračuna.

Reklamacije: rok za količinske reklamacije za fizične kupce  je 2 dni po prejemu blaga, oziroma 14 dni za ostale reklamacije. Kupec lahko reklamira blago le v primerih, če le to ni bilo dobavljeno v naročenih pravih količinah, če so izdelki bili napačni ali kakor koli drugače odstopajo od naročila.Vračila blaga sprejemamo samo v originalni embalaži! Blago mora kupec nepoškodovano in v nespremenjeni količini (Ovojna folija izdelkov ne sme biti odstranjena, varnostne nalepke ali drugi ponobni elementi ne smejo biti poškodovani ali odstranjeni. Embalaža iz varjene plastike ne sme biti raztrgana, razrezana ali kako drugače poškodovana) odposlati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Vrnjeno blago mora spremljati originalni račun, ki ste ga prejeli z blagom. Stroške pošiljanja blaga do dobavitelja krije potrošnik. Stroške vračila blaga krije kupec sam. V primerih neupravičenega vračanja blaga, se morata prodajalec in kupec o tem predhodno strinjati. Prodajalec si v takšnih primerih zaračuna provizijo v višini 20% vrednosti vrnjenega blaga. V primeru poškodovanega paketa oz. pošiljke je potrebno o tem takoj obvestiti prevoznika, pri katerem kupec sam  reklamira pošiljko.

Cene pošiljanja in ostali pogoji so veljavni za območje Slovenije! Za pošiljanje v tujino nas glede stroškov pošiljanja obvezno predhodno kontaktirajte!

Stvarne napake: stvarno napako lahko uveljavljate v kolikor menite, da kupljeni izdelek že ob nakupu ni imel lastnosti, ki je potrebna za njegovo normalno rabo in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, tako da nas o tem obvestite najkasneje v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake in po lastni izbiri zahtevati: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Izdelek nam dostavite v pregled z natančnim opisom napake. V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, bomo zahtevi ugodili najkasneje v roku 8 dni po prejemu izdelka. V kolikor o napaki obstaja spor, lahko iz naše strani prav tako v roku najkasneje 8 dni pričakujete pisni odgovor.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije ali drug prevoznik - odvisno od izbranega načina dostave), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

 Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Prodajalec Fital lahko v primeru napak v sistemu ali kakšnega drugega vzroka kadar koli odstopi od prodaje in kupca se obvesti po elektronski pošti ali preko telefonskega obvestila. Če je kupec kupnino vplačal, mu jo prodajalec Fital vrne v istem znesku, kot je bila kupnina vplačana.